Guld Prislista

Karat guldPris per gram
24 karat330SEK/Gram
23 karat315 SEK/Gram
22 karat310 SEK/Gram
21 karat300 SEK/Gram
18 karat250 SEK/Gram
14 karat200SEK/Gram
10 karat135 SEK/Gram
9 karat110 SEK/Gram

Pris förändras dagligen innan kl 12

Guldpris har ökats=Röd färg

Guldpris har sänkts= Blå färg

 

För och efternamn:(obligatorisk)

Personnummer:(ååmmddxxxx)

Telefonnr:(obligatorisk)

Epost:(obligatorisk)

Så fungerar det:

1.När du lagt din beställning får du via legitimation hämta ut ett personligt brev med guldpåse samt svarskuvert.

2.När vi fått guldet och kontrollerat karathalten sätts pengarna in på ditt konto inom 24 tim, eller dras av från ditt nya smycke. Innan vi sätter in pengarna kontaktar vi er och informera vikterna och beloppet. Ni äger hela tiden rätten att kräva guldet tillbaka, om ni inte håller med oss. 

*Om ditt smycke innehåller stenar Drar vi av vikten på stenar och om du begär dem tillbaka, tillkommer uttagningsavgift 49kr samt porto.

Frågor & Svar

Hur vet jag att ni väger och värderar mitt guld så att det blir rätt?

Allt guld vägs på guldvågar godkända av EU. Ditt guld värderas av våra välutbildade guldvärderare med många års erfarenhet. Guldets karathalt identifieras med hjälp av skraptester och kungsvatten. Även en magnet kan användas för att snabbt se om ett föremål är av guld eller ej (guld är ej magnetiskt). Kungsvattnet vi använder finns för olika karathalter och penslas på skrapstenen där guldkorn fastnat.

Om jag ångrar mig, kan jag då få tillbaka mitt guld?

Självklart kan du få tillbaka de föremål du inte vill sälja. Du har returrätt i fem dagar från att vi mottagit dina föremål. Vi tar 199 kronor i avgift för att täcka vår försäkrings- och portokostnad, men i övrigt tillkommer inga avgifter.

Retur kan ta upp till 10 dagar då vi förvarar guldet i en extern värdedepå. Vid retur beställer vi alltså tillbaka guldet därifrån.

Den vanligaste anledningen till retur är om något inskickat föremål inte visar sig vara i guld men det går givetvis även att få retur på föremål i äkta guld. Behöver du mer information är du välkommen att kontakta oss

Vad händer om mitt Guldbrev försvinner?

När du skickar in ditt guld till oss görs det i Postens REK -brev. Ditt guld blir automatiskt försäkrat med upp till 10 000 kronor. Postens REK-brev är ett av de säkraste sätten att skicka föremål och alla fraktkostnader står vi för. När du väljer vår guldkuvert ingår även försäkringen till oss utan extra kostnad. Om ditt REK -brev mot alla odds skulle försvinna så ersätter vi dig för din skada enligt föjande villkor:

Vid försvunnen guldförsändelse erhåller försäkringstagaren en skadeersättning om inköpskvitton kan uppvisas. Ersättningen baseras på den av Postombudet registrerade vikten på kassakvittot vid inlämningstillfället, med avdrag för vikten för brevmaterialet. Försäkringstagarens ersättning baseras på vikten samt dagsaktuellt guldpris för 18 karat*, om inte annan karathalt framgår av de inlämnade inköpskvittona.

* Majoriteten av allt guld vi köper är 18 karat.

Tar ni ut någon värderingsavgift?

Nej, Vi arbetar inte med värderingsavgift däremot vi dar av vikt på stenar.