Allt om örhängen

Örhängen är mer än bara ett smycke, de är ett personligt uttryck för stil och karaktär. Beroende på form och design, kan de komplettera ansiktets form och tillföra det där lilla extra till din outfit. Från tidlösa klassiker som hoops och pärlor till mer samtida alternativ som clips och studs, det finns ett par örhängen för varje tillfälle och varje personlighet.

Olika örhängen

Örhängen kommer i flera olika modeller och kan kombineras i oändlighet, inte minst om du har flera hål i öronen. Låt oss ta en titt på några av de mest populära modellerna.

Hoops

Hoops, eller ringar, är tidlösa örhängen som funnits i modevärlden under decennier. De kan variera i storlek från små diskreta ringar till stora, iögonfallande hoops. Den rundade formen av hoops ger en balanserad symmetri till ansiktet, och de passar bra till såväl vardaglig som festlig klädsel.

Clips

Örhängen med clips är ett utmärkt alternativ för de som inte har hål i öronen men ändå vill njuta av elegansen och stilen som örhängen erbjuder. De finns i en mängd olika stilar, från minimalistiska geometriska former till utsmyckade juvelbeprydda alternativ.

Hängande

Hängande örhängen är ett utmärkt val för att dra uppmärksamhet till ditt ansikte och din nacke. De kan vara subtilt eleganta eller drastiskt dramatiska, beroende på längden och designen. Hängande örhängen kan balansera ett ansikte med bredare kindben eller panna.

Pärlor

Pärlörhängen har en tidlös elegans som ingen annan typ av örhängen. Deras enkelhet och renhet gör dem till en allsidig accessoar som passar till alla typer av klädsel, från casual till formell.

Studs

Studs är små örhängen som sitter direkt på örsnibben. De är ofta diskreta och minimalistiska, vilket gör dem till ett perfekt val för vardagsbruk. Trots sin enkelhet kan studs med ädelstenar eller diamanter vara lika iögonfallande som större, mer utsmyckade örhängen.

Creoler

Creoler är en speciell typ av hoops som är större och ofta mer utsmyckade. De är ett uttryck för självförtroende och stil och kan göra en stark modedeklaration. Creoler kan vara smyckade med stenar, pärlor, eller ha en skulpterad design.

Köp örhängen online

Jarl Sandin

Jarl Sandin är en väletablerad återförsäljare av exklusiva klockor och smycken, med butiker i Göteborg och Borgholm. Företaget, som har en historia som sträcker sig tillbaka till 1944, är känt för sin kvalitet, expertis och utmärkta kundservice. När det gäller örhängen, erbjuder Jarl Sandin allt från tidlöst eleganta pärlörhängen till moderna märkes örhängen. Om du letar efter ett par örhängen som kan bli ett arvegods, kan Jarl Sandin mycket väl vara det rätta valet.

E of Sweden

E of Sweden är ett unikt smyckesföretag som tillverkar handgjorda smycken i Stockholm. Deras fokus ligger på att skapa unika, tidlösa smycken som kan bäras och älskas i generationer. Företaget erbjuder ett brett utbud av örhängen, från diskreta studs till hängen med vackra ädelstenar och kristaller. Om du värdesätter hantverk, unik design och hållbarhet, kan E of Sweden vara det perfekta valet för dig.

Guldklippet

Guldklippet är en online-återförsäljare som specialiserar sig på guld- och silversmycken. De har ett stort sortiment av örhängen för alla stilar, åldrar och prisklasser. Guldklippet är ett utmärkt alternativ om du vill hitta örhängen av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. De erbjuder allt från klassiska guld- och silverstuds till moderna, trendiga designs. Med snabba leveranser och utmärkt kundservice, gör Guldklippet det enkelt och smidigt att köpa örhängen online.

Vanliga frågor och svar

När kan man byta örhängen efter håltagning?

Efter att du har tagit dina hål i öronen, bör du vänta minst 6-8 veckor innan du byter örhängen. Det är viktigt att tillåta att hålet läker ordentligt för att undvika infektioner.

Hur gör man örhängen?

Örhängen kan göras med hjälp av olika material och verktyg. Grundläggande material inkluderar särksilda örhängeskrokar, pärlor, tråd, och smyckestänger. Du kan sedan följa en steg-för-steg-guide eller en tutorial online. Vi rekommenderar denna guide från Selfmade (tidigare Stoff & Stil).

Hur lång tid tar det för örhängen att läka?

Läkningstiden för örhängen varierar beroende på personen, men generellt tar det mellan 6 till 8 veckor för örhängen att läka helt. Det är viktigt att följa rekommendationerna för eftervården noggrant för att undvika infektion.

När kan man sova utan örhängen?

Det rekommenderas att vänta tills öronhålen är helt läkta innan du sover utan örhängen. Detta tar oftast mellan 6-8 veckor efter håltagningen.

Hur vet man om örhängen är nickelfria?

Många smyckesföretag märker sina produkter som nickelfria. Om du är osäker kan du alltid kontakta tillverkaren eller återförsäljaren för att bekräfta. Ett annat alternativ är att köpa smycken som är gjorda av material som guld eller sterling silver, som generellt inte innehåller nickel.

Hur tvättar man örhängen?

För att rengöra dina örhängen kan du använda en mjuk trasa och vatten med mild tvål. För mer känsliga material såsom guld eller silver, kan du använda en speciell lösning för smyckesrengöring.

Vilka örhängen är bäst för barn?

För barn är det bäst att välja örhängen tillverkade av allergivänliga material som guld eller sterling silver. Studs är ett bra val eftersom de är mindre troliga att fastna i kläder eller hår. Det är också bäst att undvika örhängen med små delar som kan vara en kvävningsrisk.